ISO szerszámok

PMC befogás - 1 késszár = 3 alkalmazás

A MIRCONA szabadalommal védett késszára és lapkamegfogási rendszere, az ISO szerszámoknál az univerzalitás, a beszúró szerszámoknál a kiváló stabilitás miatt emelkedik ki a versenytársak közül.

A MIRCONA világszabadalomnak számító PMC megfogási rendszere ugyanis egyetlen késszárban teszi lehetővé a három különböző ISO megfogási rendszer - a P furatos szorítás, az M felső és furatos szorítás, és a C felső szorítás - alkalmazását. Vagyis a felhasználó részére egyetlen késszár azonnal három különböző megmunkálást tesz lehetővé. Az összeszereléstől függően ugyanis három különböző lapka fogható a befogóba, így egyetlen szerszámmal egyaránt végezhet simítást, középnagyolást illetve nagyolást. A technológia jelentőségét mutatja, hogy az évek alatt számos cég szerette volna magáénak tudni és megvásárolni a szabadalmat.

A MIRCONA szerszámok univerzalitása tehát költséghatékonyságot jelent a felhasználónak. Nemcsak az ISO szabványnak megfelelő befogási rendszer, hanem a különböző alkalmazások, megmunkálások egy késszárral történő elvégzése révén a legoptimálisabb felhasználást biztosítja.

Általánosan elmondhatjuk, hogy a MIRCONA megfogási rendszerek – a PMC mellett az S és C megfogási rendszerekkel kiegészítve – különösen magas megbízhatóságot nyújtanak a lapka megtartásában és ezáltal rendkívüli stabilitást biztosítanak a vágóéleknek

ISO lapkák
Az extrém simítástól a nagyolásig minden alkalmazáshoz. Keményfém lapkák: 6 féle CVD és 4 féle PVD bevonatta, kerámia lapkák: 6 féle kivitelben

 

 

Df dt at Jd